باشگاه خبری فراساحل: سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از شهرکها و ویلاهایی که در حریم دریا ساخته شدهاند، فاضلابهای تصفیه نشده خود را داخل دریا تخلیه میکنند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل ازخانه ملت، نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی در خصوص آزادسازی سواحل دریای خزر گفت: آزادسازی سواحل بیشتر توسط دستگاههای دولتی صورت گرفته است و در دهههای اخیر سواحل را تصرف کرده، حریم دریا را رعایت نکرده و آن را در انحصار خود قرار داده اند.
ساخت و سازهای بی رویه در حریم دریا مردم را از مواهب الهی محروم میکند
علی محمد شاعری با بیان اینکه بسیاری از شهرکها و ویلاهایی که در حریم دریا ساخته شده اند فاضلابهای تصفیه نشده خود را به داخل دریا تخلیه میکنند و مانع برخورداری مردم و جوامع محلی از مواهب الهی دریا میشوند، افزود: متاسفانه شاهد تغییر اکوسیستم طبیعی دریای خزر هستیم که عمده ترین علت آن ساخت و سازهای بی رویه و تجاوز غیر قانونی به عرصه دریاست. سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامیخاطرنشان کرد: بهره برداری بی رویه از خزر باعث شده است که اکوسیستم دریایی به شدت به خطر بیفتد و همانگونه که بهره برداری بی رویه از جنگلهای شمال زیست گاههای طبیعی را به مخاطره انداخته و جنگلهای بی نظیر هیرکانی را در معرض آسیب قرار داده است، تخلیه فاضلابهای صنعتی و مدیریت نامناسب پسماند در شمال کشور نیز مزید بر علت شده است که دریای خزر به این روز بیفتد. شاعری تاکید کرد: باید دستگاههای مسئول همچون وزارت کشور، سازمان حفاظت از محیط زیست، وزارت صنعت و معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو باید به عنوان مسئول نجات و حفاظت از سواحل دریای خزر و اکوسیستم خزری به وظیفه قانونی خود عمل کنند.
روند آزادسازی سواحل به کندی انجام میشود
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در خصوص اقدامات انجام شده برای حفظ سواحل دریای خزر گفت: روند آزادسازی سواحل به کندی در حال انجام است که باید سرعت بیشتری بگیرد. وی خاطرنشان کرد: روزانه در استانهای گیلان و مازندران 6 هزار تن پسماند به صورت مدیریت نشده دراراضی کشاورزی، جنگلی و سواحل دفع میشود وهمچنین فاضلابهای تصفیه نشده واحدهای صنعتی در رودخانهها تخلیه میشود که در نهایت به سمت دریای هدایت میشود. نماینده مجلس دهم با اشاره به اینکه تنها در استان مازندران بیش از 100 واحد صنعتی آلاینده بزرگ وجود دارد که دریا را آلوده میکنند، تصریح کرد: در برنامه ششم دولت مکلف شد که مدیریت پسماند را با اولویت هفت استان ساحلی کشور به دلیل اینکه اکوسیستم شکننده ای دارند را به صورت ویژه مدیریت کند.
باید مدیریت پسماند و فاضلاب را جدی گرفت
نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید مدیریت پسماند و فاضلاب را جدی بگیریم و اجازه ندهیم ساخت و سازها با سرعت در سواحل گسترش پیدا کند چراکه باید بارگذاری در شمال متناسب با ظرفیتهای زیستی و محیطی باشد.
رسیدن صادرات سالانه 400 تن خاویارخزری به کمتر از یک تن
وی با بیان اینکه متاسفانه سیستم تصفیه فاضلاب تناسبی با میزان تولید آن ندارد افزود: بهره برداری از جنگل نیز تناسبی با قدرت تجدید شوندگی آن نداشته و همچنین بهره برداری از آبزیان خزری هیچ تناسبی با زادآوری و ظرفیت تجدید حیات اکوسیستم خزری نداشتند در حالی که زمانی ما در سال 400 تن ماهی خاویاری صادر میکردیم اما امروز این میزان به کمتر از یک تن میرسد و ماهیان کلیکا و سفید و سایر گونهها در حال انقراض هستند و فُک خزری که شاخص اکولوژیک دریای خزر بوده است تعداد آن قدر اندک است که شاید ماهها از سواحل خزر عبور کنیم اما یک فُک بیشتر نبینیم. شاعری با اشاره به اینکه دستگاههای ذیربط باید به وظیفه قانونی خودعمل کنند افزود: باید هر چه سریع تر زمین در اختیار بخش خصوصی قرا بگیرد و زیر ساختهای لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم شود تا با استفاده از فناوریهای روز دنیا مثل استقرار نیروگاههای زباله سوز و کارخانجات تولید کمپوست، بازیافت و بازچرخانی پسماند و فاضلاب و متناسب سازی روند توسعه استانهای شمالی با ظرفیتهای محیطی، استقرار صنایع پاک و کم آلاینده و سازگار محیط زیست و جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری اراضی در دستور کار قرار گیرد.
نگاه مردم به شمال کشور بیشتر نگاه گردشگری است
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تاکید کرد: ما شمال کشور را بهترین استعداد برای خوداتکایی بخش کشاورزی میدانیم و هر چند که نگاه مردم به شمال بیشتر نگاه گردشگری است اما این تنها ظرفیت این منطقه نیست و باید الگو گردشگری در شمال کشور به گونه پیاده سازی شود که منجر به تخریب و از بین رفتن اراضی کشاورزی، منابع طبیعی و دریا نشود و هیچ یک از مولفهها بخشهای دیگر را قربانی خود نکند.
کد خبر : 4474
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir